Предимства на имплантите MegaGen:

Имплантите MegaGen

са биологично съвместими!

Имплантите MegaGen са произведени

от биоматериал, съвместим с организма - титан с висока степен на чистота, който не предизвиква отхвърляне (или реакция антиген-антитяло, каквато може да бъде налице при трансплантация на органи). Допълнително

повърхността на имплантите се обработва с добавяне на наномикронни частици на калциевия оксид, които се вграждат върху повърхността на импланта MegaGen. Така

костната тъкан не влиза в директен контакт с импланта, а с филма на калциевия оксид, който тялото възприема като своя, биологична тъкан. Покритието се нарича Xpeed® и технологията на обработка е разработена от MegaGen.

Имплантите MegaGen са

отличени със сертификат за чиста повърхност!


Всички ненужни, или вредни частици, които биха могли да останат след обработката, се отстраняват от повърхността на имплантите MegaGen. Като резултат от усилията на компанията в тази насока, имплантите MegaGen са отличени със сертификат за чиста повърхност Trusted Quality Award в 3 поредни години (2017 – 2019) от Фондацията за чисти импланти Clean Implant Foundation (независима германска инспектираща организация за качеството на имплантите).

Процедурата по поставянето на имплантите MegaGen е

минимално инвазивна

Поставянето на зъбен имплант е минимално инвазивна процедура, която се извършва с локална упойка. След нея пациентът може да възобнови ежедневните си дейности.

Вашият нов зъб ще функционира и ще изглежда като естествен!


Освен за отлична функция и визия на имплантите, от MegaGen сме помислили и за добрия външния вид на венците при имплантите, защото знаем колко са важни те за естествения вид на вашата усмивка!

Отлична първоначална стабилност, нарастваща във времето!


Отличната първоначална стабилност се дължи на щадящия дизайн на резбата KnifeThread®, който съхранява максимално костта. Във времето на лечението (остеоинтеграцията на импланта) тази първоначална стабилност продължава да нараства (при имплантите на други производители, чиято основа на импланта е с различен дизайн, компресията и загубата на костта са по-големи и се наблюдава „разклащане“ на импланта към

4-тата седмица, поради некрозиране на костта).

По-дълъг живот на имплантите MegaGen!


От ключово значение за продължителността на

използването на импланта е намаляването на проникването на външни агенти във вътрешността му през мястото на свръзката на основата с надстройката (с

коронката). При имплантите MegaGen тя се осъществява посредством стандартен шестостен и заключваща се 5° конусна връзка, осигуряваща перфектна херметическа спойка – т. нар. „студена заварка“ между двете части. Тя елиминира микродвиженията, сочени като основна причина за ранно компрометиране на импланта и развитие на периимплантит!

(Периимплатитът е деструктивен, възпалителен процес. Засяга тъканите около имплантите и в краен резултат води до загуба на поддържащата кост.)