Какво представляват зъбните импланти?

Зъбният имплант представлява система, чиято цел е да замени липсващ зъб, няколко зъба или цяла протеза. Състои се от изкуствен корен (основа, винт, имплант), върху който се прикрепя изкуствен зъб/и посредством надстройка. Функционирането и външният вид на имплантите е съпоставимо с това на естествените зъби.

Скъпи ли са денталните импланти?

Зъбните импланти са инвестиция за Вашето орално и общо здраве. Имплантите MegaGen са на средно ценово равнище, но са несравними като качество! Преимуществото им идва от иновативния дизайн, съобразен с всички нужди на имплантологията и имплементацията на най-съвременните технологии при диагностициране на състоянието и планирането на лечението!Вашият зъболекар ще разгледа клиничния Ви случай и ще Ви представи вариантите за лечение, както и размера на разходите.

Какъв е рискът от отхвърляне на имплант MegaGen?

Имплантите MegaGen са произведени от биоматериал, съвместим с организма - титан с висока степен на чистота, който не предизвиква реакция „антиген – антитяло“ (каквато може да бъде налице при трансплантация на органи). Всички ненужни или вредни частици, които биха могли да останат след обработката, се отстраняват от повърхността им.

Имплантите MegaGen са отличени със сертификат за чиста повърхност Trusted Quality Award в 3 поредни години (2017 –

2019). Освен това към повърхността на имплантите MegaGen се добавя и специално покритие Xpeed с калциеви йони, които нашето тяло разпознава, вследствие на което организмът не приема импланта MegaGen като нещо чуждо и няма риск от отхвърлянето му.

Колко време трябва да чакам до приключване на лечението ми?

Ако поставянето на импланта е предварително планирано, преди отстраняването на зъба, който ще замести, то той може да бъде поставен незабавно с помощта на ONE-DAY IMPLANT™ - непосредствено след екстракцията на зъба! В останалите случаи (когато зъбът е изваден в минал период) продължителността на лечението зависи от общото Ви здравословно състояние и от

състоянието на костта на челюстта на мястото на извадения зъб и венците Ви. Остеоинтеграцията на имлантата (врастване на импланта и стабилизирането му) в долната челюст може да отнеме най-малко 3 месеца , а в горната – 4 месеца. Ако се налага изграждане на кост (костна аугментация), то лечението може да отнеме допълнително 2-4-6 месеца.

Необходимо ли е да ми се поставят импланти на мястото на всеки загубен зъб?

Имплантологичното лечение при загуба на повече от един зъб, особено при загуба на съседни зъби, позволява различни решения. Възможно е да се постави мостова конструкция върху 2 импланта, която да замести, например 4 зъба, или да се постави цяла протеза върху 6 импланта. Консултирайте се с Вашия стоматолог, за да Ви предложи най-доброто лечение, съобразено с

Вашия случай!

Колко дълго ще мога да ползвам своите импланти?

Някои пациенти ползват своите импланти повече от 30 години. Колко дълго ще ползвате своите, зависи от общото Ви здравословно състояние, от оралната Ви хигиена и от редовните посещения при зъболекаря Ви. Имплант може да се изгуби по същите причини, както и естествен зъб - обикновено поради лоша хигиена на устната кухина.

Какъв е рискът от инфекция?

Рискът от поява на инфекция при поставен имплант е същият, както при естествен зъб. Затова е много важно да поддържате добра орална хигиена!

Всеки пациент ли е подходящ  за лечение с имплант?

Да, всеки пациент може да се възползва от поставянето на имплант. Определящ фактор е здравословното състояние на пациента, а не възрастта.

Необходимостта от поставяне на импланти може да бъде породена от различни причини:     

 

  • Пациенти с вродена липса на зъбен зародиш;
  • Пациенти, загубили зъб/и;   
  • Пациенти с клатещи се зъби;         
  • Пациенти, които са на път да изгубят даден зъб/и;   
  • Жертви на инциденти и злополуки;        
  • Пациенти, изпитващи дискомфорт или неудовлетворение от изкуствените си  коронки, мостове, протези.

Лечението по поставяне на имплант/и може да отнеме повече време при следните пациенти:

• възраст под 18 години;

• с тежко заболяване на венците;

• с високо кръвно налягане;

• с диабет;

• със сериозно заболяване, като рак;

• със сериозна остеопороза.

Има ли здравословни състояния, които забраняват операцията с импланти?

Пациентите, които са претърпели инфаркт или са на бъбречна диализа, трябва да се консултират със своя лекар преди да обмислят зъбна имплантация.