Какво е зъбен имплант?

Зъбният имплант представлява система, чието предназначение е да замени липсващ зъб. Състои се от малък титаниев винт (основа), който се фиксира в челюстта с цел да се държи като стабилен постоянен зъбен корен. Той създава здрава, фиксирана и издръжлива основа за зъбна коронка, мост или протеза. Изкуственият зъб (коронка) се прикрепя към винта посредством надстройка.


Зъбен имплант може да се постави веднага след изваждане на зъб (необходимо е да се планира) или след изминал период от изваждането му. Във втория случай, в зависимост от изминалото време от липсата на зъба, е възможно наличната кост на пациента да е недостатъчна за поставянето на имплант. Тогава - ако зъбът е изваден отдавна - костта на мястото на корена му постепенно се стопява и обикновено се налага специална процедура по изграждане (присаждане) на кост, наричана „костна аугментация“.

Какви са ползите за здравето

от поставянето на имплант?

  • Имплантът изглежда и се държи като истински зъб – ще можете да отхапвате и дъвчете нормално, без дискомфорт, както и да говорите!
  • Ще запазите челюстта си здрава! При изваждане на зъб, ако той не се замести от имплант, се наблюдава постепенно стопяване на костта на мястото му.
  • Ще запазите съседните зъби здрави и стабилни! За поставянето на имплант не е необходимо изпиляване на здрави съседни зъби (както е при поставяне на мост или протеза). В същото време, ако изваденият зъб не се замести от имплант, с времето съседните зъби ще започнат да се разклащат и разреждат.
  • Ще предпазите венците си от увреждане! Ако не се поддържат от зъб или имплант, венците също започват да хлътват и да се смъкват.
  • Ще запазите храносмилането си добро! – при загуба на един или няколко зъба дъвкателната способност на човек се влошава и това се отразява и на храносмилателната функция.
  • Ще запазите лицето си от състаряване!
  • Ще си възвърнете самочувствието!

Дизайнът на имплантите MegaGen е измислен така, че максимално да се запази костта около импланта.

- Как се постига това? Размерът на тялото (основата, винта) на импланта без резбата е значително

редуциран (с малък диаметър) и е със заострен връх. Това означава, че с увеличаване на размера на импланта не нараства тялото, а само резбата. Така ангажираното място в костта е минимизирано, подсигурява се нормална циркулация на кръвта, компресията на костта е малка, а оттам и загубата ѝ се свежда до минимум!

Проникването на импланта се осигурява от щадяща, самонавиваща се, спираловидна резба KnifeThread®, чийто ножове са с остротата на скалпел. Резбата се врязва в костта, без да я компресира и не води до загубата ѝ. Резбата добавя допълнителен диаметър, който варира в зависимост от случая и допринася за стабилността на импланта. Имплантите MegaGen проникват през малък отвор в горната част на костта и осъществяват контакт високо в костта (BIC). Тези особености на дизайна са отново с мисъл за максимално съхранение на костта около импланта.

Съкратен възстановителен период!


Благодарение на щадящия костта дизайн и на повърхностното покритие Xpeed® с калциеви йони Ca2 + имплантите MegaGen се интегрират устойчиво в костта в кратък срок. ПокритиетоXpeed® създава атрактивен слой за околната кост, насърчава минерализацията, ускорява образуването на нова прорастваща в резбата кост.

Имплантите MegaGen имат S-Line анатомичен профил при връзката между основата на импланта и надстройката с коронката. Тази S–линия наподобява извивката на шийката на естествения зъб и се явява опора за поддържащите тъкани. Тя осигурява адекватно позициониране на меката тъкан и като краен резултат води до отличен естетичен изглед на възстановените венци около импланта, идентични с тези при естествените зъби!

Бързо поставяне и максимална сигурност с R2GATE!


„Диагностицирането и съставянето на план за лечението“ са най-важните елементи от самото лечение, а стоматолозите, които работят с импланти MegaGen, са обезпечени с най-добрия инструмент – изключително иновативен и интуитивен имплантологичен софтуер за диагностика и планиране на лечението R2GATE! R2GATE извършва цялостен анализ на оралното състояние на пациента и посочва най-добрата възможност за имплантологично лечение. R2GATE комбинира и анализира данните от 3 прецизни инструмента - CBCT (Dicom), Дигитално око и STL(Soft tissue & teeth). Въз основа на тази информация R2GATE определя позицията и размера на импланта, последователността на пробиването на костта, първоначалната стабилност на импланта, дали е възможно незабавното му натоварване или не, показва венците и съседните зъби.

С помощта на R2GATE стоматологът Ви може да избере идеалната позиция на импланта, като провери предварително дизайна на коронката и оклузията със съседните и противостоящите зъби. В зависимост от конкретното състояние и нуждите от имплантологично лечение за пациента може да се изработи на 3D принтер пластмасов водач, който да направлява работата на стоматолога и да я обезпечи с максимална сигурност за пациента (контролира ъгъла, под който да се постави имплантът, дълбочина на проникване в костта и др.). R2GATE още позволява да се изработи предварително за пациента персонализирана коронка (или мост/протеза), която да бъде поставена веднага след поставянето на импланта.

Важно!

Имплантите могат да заместят всеки зъб - независимо дали в горната или долната челюст.

Имплантите са достатъчно устойчиви както за задната

(моларна) област, така и за видимата фронтална област на устата.

Импланите ви осигуряват отлични функционалност и естестика, също като при естествените зъби!